ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ !

Με τη φωνή σου ταξιδέυω

πέρα στούς πέντε ωκεανούς

με τα τραγούδια σου γυρέυω

της μοναξιάς τους λυτρωμούς!!!


Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ζηνοβία Μαρνέζη

Αγαπητοί φίλοι απο σήμερα ξεκινάω
και κάτι νέο στη σελίδα μια φορα την
εβδομάδα θα σας παρουσιάζω και μια
συνέντευξη με έναν συγγραφέα!

   Η Ζηνοβία Μαρνέζη (ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΑ) γεννήθηκε και ζει στο Περγιάλι Κορινθίας με το σύζυγό της και τα τρία της παιδιά.·       Θα ήθελα να μου πεις τι είναι για σένα να γράφεις ιστορίες;
·       Είναι ένα υπόγειο ποτάμι συναισθημάτων που ψάχνει να βρει  διέξοδο να βγει και να ξεχυθεί έξω στο φως .
·       Είναι  εικόνες και εντυπώσεις που έχουν σταθεί μες το μυαλό μου και θέλω να τα δω με μια άλλη διαφορετική άποψη , να επεξεργαστώ την σημασία που είχαν πρώτα πρώτα για μένα και κατόπιν να τα μοιραστώ με ανθρώπους που με νοιάζει η γνώμη τους.  Αυτό είναι …. Η λευκή σελίδα που γεμίζει με τις σκέψεις μου και κατόπιν το ρίσκο που παίρνω να τις μοιραστώ με τους άλλους.
·       Πότε ανακάλυψες ότι έχεις αυτό το χάρισμα ;
·       Για χάρισμα δεν ξέρω … μάλλον όταν τελείωσα το πρώτο μου βιβλίο και  το είδα ολοκληρωμένο  σκέφτηκα ότι αξίζει να το μοιραστώ
·       Ποια είναι τα ερεθίσματα να γράψεις μια ιστορία ;
·       Πολλά είναι τα ερεθίσματα ,η κοινωνική διαφορά , η αδικία και η εκμετάλλευση , ο μόχθος για την επιβίωση  και για μια αξιοπρεπή ζωή . Και φυσικά ο έρωτας , η ανιδιοτελής αγάπη , η φιλία και οι προσωπικές σχέσεις .
·       Ποια είναι η σχέση σου με τους ανθρώπους ;
·       Είμαι περιτριγυρισμένη από ανθρώπους , έχω οικογένεια  και φίλους Ζω σ΄ ένα κλειστό περιβάλλον που όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας . Δεν είμαι μοναχικός άνθρωπος  , θέλω φίλους δίπλα μου . Αλλά έχω και την  ευχέρεια να απομονωθώ όταν νιώσω αυτή  την ανάγκη Τους ανθρώπους τους αγαπώ αλλά δεν μπορώ να τους εκτιμώ και όλους .
·       Πως βλέπεις τη σχέση των ανθρώπων με το βιβλίο ;
·       Βλέπω με χαρά ότι οι άνθρωποι αγαπούν το διάβασμα και το βιβλίο. Κρίνοντας  απ’ τον εαυτό μου μ΄ αρέσει να βυθίζομαι στις σελίδες ενός βιβλίου και να ταξιδεύω μαζί του .
·       Υπάρχουν πράγματα που θα ήθελες να γράψεις αλλά δεν επιτρέπεται;
·       Ναι φυσικά και υπάρχουν πράγματα που θέλω να γράψω αλλά υπάρχει και η λεγόμενη αυτολογοκρισία .
·       Πόσα βιβλία έχεις γράψει ;
·       Από μικρή έγραφα,  αλλά τα θεωρούσα παιδαριώδη και τα πέταγα Τώρα μετανιώνω που δεν τα κράτησα για να θυμάμαι πως σκεφτόμουν τότε και ποια ήταν αυτά που με  απασχολούσαν .
·       Έχω μερικά στο συρτάρι μου χωρίς να είναι ολοκληρωμένα ακόμη. Αυτό που ήδη κυκλοφορεί από την άνοιξη του 2009 είναι το ΑΝΑΊΣΘΗΤΟΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ . 
·       Ποιο είναι το τελευταίο σου ;
·       Έχω δώσει και είναι υπό έκδοσιν , μια ιστορία πολύ περίεργη και διασκεδαστική μπορώ να πω . Μέσα από τραγικές συμπτώσεις βγαίνει με σχεδόν κωμικό τρόπο μια κρυφή και μυστική συμφωνία . Το έχω αγαπήσει πολύ αυτό το βιβλίο , είναι γραμμένο με πολύ αγάπη και πολύ κέφι .  Ίσως γιατί όταν το έγραφα ήμουν κι εγώ καλά και ισορροπημένη μέσα μου . Ήταν δηλαδή μια καλή  χρονική περίοδος και νομίζω πως φαίνεται και στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της ιστορίας
·       Είναι μια συνέχεια του πρώτου μου . Με καινούργια πρόσωπα και καταστάσεις , στην σημερινή εποχή .
·       Δηλαδή το πρώτο μου τελειώνει την πρωτοχρονιά του 2000 , θα δούμε λοιπόν δέκα χρόνια μετά και την εξέλιξη μερικών προσώπων από τους ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΌΛΟΥΣ που θα κινούνται διακριτικά και αθόρυβα σχεδόν μέσα στο περιβάλλον που θα πλαισιώνει  τα νέα μου πρόσωπα.     
·       Ενώ στο πρώτο μου βιβλίο μόνο αυτός ο τίτλος που έβαλα ταιριάζει,   σ’ αυτό εδώ έχω πολλούς τίτλους και δεν μπορώ να αποφασίσω . Θα το αποφασίσουμε  μαζί με τον εκδότη μου . Άρα λοιπόν και εγώ  αγωνιώ και ανυπομονώ να το δω τυπωμένο με το ωραίο του εξώφυλλο και τον τίτλο που σίγουρα θα είναι καλός .
·       Σε ποιο κοινό πιστεύεις ότι απευθύνονται τα βιβλία σου ;
·       Συνήθως οι γυναίκες διαβάζουν. Το διάβασαν σχεδόν όλες οι ηλικίες  από νέες κοπέλες όπως η κόρη μου και οι φίλες της συμφοιτήτριές της και  συνάδελφοί  της στην εργασία της .Γυναίκες στην ηλικία μου , αλλά και στην ηλικία της μητέρας μου .  Αν το διάβασαν και άνδρες , δεν το ξέρω γιατί κανείς δεν μου σχολίασε κάτι .
·       Θυμάμαι κάτι που μου έκανε εντύπωση … ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο δίπλα μου . Με είχαν αναγνωρίσει από την φωτογραφία μου και στάθηκαν να μου μιλήσουν . Οδηγούσε μια κυρία και δίπλα της καθόταν η μητέρα της .  Το είχαν αγοράσει στην Χίο και το είχαν διαβάσει και οι δυο τους , ενθουσιασμένες γιατί πολύ τους άρεσε , δεν πίστευαν ότι έβλεπαν μπροστά τους την συγγραφέα .  Περαστικές από το τόπο μου και άγνωστες … μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια .
·       Αυτή ήταν η ανταμοιβή μου  η ηθική .
·       Και κάτι που ίσως δεν ενδιαφέρει κανένα , αλλά αν θέλεις να στο πω,  δυο μήνες με τα την κυκλοφορία του,  έχασα τον πατέρα μου. Ήταν στα τελευταία του και ευτυχώς που πρόλαβα να του το δώσω να το δει και να το πιάσει . << Κοίτα μπαμπά  τι έφτιαξα … για σένα >>  είχε μια αναλαμπή και το κατάλαβε…….
·       Δεν μπόρεσα να το χαρώ και να το καμαρώσω στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων  .  Γιατί η ζωή είναι χαρά  και λύπη μαζί… και εγώ πενθούσα  τον πατέρα που ήθελα να είναι πάντα περήφανος για μένα .      
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και την διάθεση να με ακούσετε              

10 σχόλια:

~reflection~ είπε...

Μαγικές συγκυρίες που ζωντανεύουν την Ανθρώπινη Πλευρά των Υπερηρώων της Επινόησης των Εξιστορήσεων που φιλοξενούνται στις σελίδες των βιβλίων που σαν Πύλες Μαγικού Περάσματος μας οδηγούν σε Κόσμους ΑπειροΔιάστατους...


Υπογράφω την προσπάθεια...

φιλιά..

ΔΗΜΗΤΡΑ είπε...

ΜΑΓΕ μου συγχαρητήρια και στους δυο σας. Καταπληκτική δουλειά.
Το βιβλίο θα το πάρω και θα σου γράψω τις εντυπώσεις μου.
Είναι πολύ όμορφο που αλλάζεις το προφίλ του blog σου βάζοντας και συνεντεύξεις από αξιόλογα άτομα όπως η κ. Ζηνοβία Μαρνέζη.
Καλή συνέχεια σου εύχομαι και ....... εγώ πάντα εδώ για να τα λέμε!!
:)

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Εξαιρετική συνέντευξη! Εκλεκτός άνθρωπος η κυρία Μαρνέζη.
Θα το διαβάσω το βιβλίο της!
Μπράβο Μάγε!

ΜΑΓΟΣ! είπε...

Αγαπημενη μου καθε βιβλιο κρυβει και μια ζωη!!!

ΜΑΓΟΣ! είπε...

ΔΗΜΗΤΡΑ μου το ξερω οτι θα εισα εδω κι εγω εκει θα ειμαι και το ξερεις!!!

ΜΑΓΟΣ! είπε...

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ λογοπλαστη φιλε μου αυτα που αξιζουν πρεπει να τους δινουμε την ευκαιρια να αναδειχτουν...

Greecelands είπε...

Απ' όλα τ' άστρα τ' ουρανού ένα' ναι που σου μοιάζειπου βγαίνει τα χαράματα κι όλα τα σκοτεινιάζει

ΜΑΓΟΣ! είπε...

Greecelands οπως λεμε σεβντα μου υπελαμπρο αστρο!!!

mia είπε...

Μάγε καλησπέρα....ωραία η αλλαγή και η προσπάθεια ενδιαφέρουσα...καλή αρχή

ΜΑΓΟΣ! είπε...

mia καλημερα !!! η αλλαγη δε νειναι μονιμη μια φορα την εβδομαδα θα εχουμε καφεδακι εδω σ ευχαριστω για την στηριξη!!!

ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΜΑΓΟΥ.....

Μέσα στο δάσος κατοικώ

Κι έχω για συντροφιά μου

Νεράιδες των παραμυθιών

Φίλους τα ξωτικά μου…